Energie besparen met een
efficiënte warmtepomp

Bij 123-kaminofen geloven wij in een duurzame toekomst. Onze warmtepompen dragen op een efficiënte manier bij aan de verwarming van je woning en helpen je tegelijkertijd te besparen op je energiekosten.

Monoblock warmtepompen

Ontdek onze innovatieve monoblock warmtepompen - de krachtige keuze voor efficiënte verwarming. Klik op een van onderstaande categorieën om ons assortiment te verkennen en je weg te vinden naar het ultieme comfort.

Modulerende warmtepomp

SPRSUN 5-12 kW Warmtepomp

Met een COP-waarde van maximaal 5,43 kan de SPRsun CGK030 warmtepomp maar liefst 5,43 keer meer energie produceren dan de stroom die hij verbruikt. Dit betekent dat je gasrekening aanzienlijk lager zal zijn en dat je flink zult besparen op je energiekosten.

  • Zeer energiezuinig A+++
  • Uitermate geschikt voor de combinatie met buffervat en/of zonnecollectoren
  • Compact formaat

Verwarming

Warm water

Modulerende warmtepomp

SPRSUN 9-20 kW Warmtepomp

Met een COP-waarde van maximaal 5,81 kan de SPRsun CGK030 warmtepomp maar liefst 5,81 keer meer energie produceren dan de stroom die hij verbruikt. Dit betekent dat je gasrekening aanzienlijk lager zal zijn en dat je flink zult besparen op je energiekosten.

  • Zeer energiezuinig A+++
  • Uitermate geschikt voor de combinatie met buffervat en/of zonnecollectoren
  • Ideaal voor grotere installaties!

Verwarming

Warm water

Mogelijkheden doornemen?

Laat ons je een e-mail sturen of je even bellen, zodat we geheel vrijblijvend de mogelijkheden kunnen doornemen!

Een kijkje in de wereld van warmtepompen

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de omgeving haalt, zoals de lucht, de bodem of het grondwater, en deze warmte gebruikt om een comfortabele temperatuur te creëren. Deze technologie is niet alleen slim, maar ook uiterst vriendelijk voor het milieu. De werking van een warmtepomp draait om het proces van verdampen en condenseren. Tijdens het verdampen neemt het warmtepompsysteem warmte op, en bij het condenseren van de vloeistof wordt deze warmte weer afgegeven. Deze warmteoverdracht maakt gebruik van natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht of de aarde. Het resultaat is een effectieve en duurzame manier om je huis te verwarmen of te koelen.

Werking van een warmtepomp

Onze lucht-water warmtepomp werkt op een efficiënte manier door warmte uit de buitenlucht te halen. Deze opgevangen warmte ondergaat binnenin de warmtepomp een intern proces waarbij deze wordt omgezet in bruikbare warmte. Vervolgens wordt deze warmte naar een buffervat gebracht en van daaruit gedistribueerd naar je radiatoren of vloerverwarmingssysteem in je huis. Dit systeem biedt jou een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen met behulp van natuurlijke energiebronnen uit de omgeving.

Klaar voor de toekomst!

Warmtepompen zijn niet alleen energiezuinig, maar ze dragen ook bij aan het verminderen van je afhankelijkheid van traditionele energiebronnen. Door gebruik te maken van de natuurlijke warmtebronnen om ons heen, kun je genieten van een comfortabel binnenklimaat terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een schonere planeet. Het is een stap in de richting van zelfvoorzienendheid en een groenere toekomst voor jou en de komende generaties.

Op zoek naar een zonneboiler of warmtepomp? Deze koop je natuurlijk bij 123-Kaminofen.de
Hoe werkt een lucht/water warmtepomp? We leggen het je graag uit!
Tevreden klanten

Daar doen we het voor!

Voor duurzame warmtebronnen

Subsidiemogelijkheden voor duurzame verwarmingssystemen via de ISDE-regeling

Hoeveel ISDE-subsidie je ontvangt voor je warmtepomp hangt af van het vermogen van de pomp en het energielabel. Zorg ervoor dat je aan de eisen voldoet, anders loop je de subsidie mis.

Voor subsidie op een warmtepomp gelden vier belangrijke eisen:

  1. De warmtepomp moet officieel zijn goedgekeurd.
  2. Het moet een nieuwe pomp zijn, geen tweedehands.
  3. De installatie moet zijn uitgevoerd door een professionele monteur.
  4. Zorg ervoor dat je de subsidieaanvraag indient binnen 24 maanden na installatie.
Met veel gemak en comfort

Bediening op afstand

Onze handige app, die je kunt downloaden voor je SPRSUN warmtepomp, biedt de mogelijkheid om de pomp op afstand aan of uit te schakelen. Met de gebruiksvriendelijke bediening kun je ook verschillende programma's instellen om de pomp op verschillende dagen in- of uit te schakelen.

Met de geavanceerde app kun je jouw warmtepomp eenvoudig op afstand monitoren en inzicht krijgen in de prestaties van de pomp over de afgelopen dagen en weken. Blijf op de hoogte van hoe efficiënt en betrouwbaar jouw warmtepomp functioneert, waar je ook bent.

Een ideale oplossing voor gemak en controle!

Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.
Installeren jullie ook?

We installeren helaas geen warmtepompen of zonneboilers. Maar we helpen je graag bij het vinden van een geschikte installateur.

Kan ik hiermee van het gas?

Het is belangrijk om te kijken naar het bouwjaar en de mate van isolatie van de woning. Hoe beter de isolatie is, des te meer rendement je kunt behalen met de warmtepomp. De meeste warmtepompen bieden ook de mogelijkheid om zowel tapwater als verwarming te verzorgen. Het is raadzaam om je situatie grondig te laten analyseren om te bepalen of het haalbaar is om over te stappen op een warmtepomp en afscheid te nemen van gasverwarming.

Wat is het energieverbruik?

Het bepalen van het exacte energieverbruik van een warmtepomp kan inderdaad een complexe taak zijn, omdat het afhankelijk is van verschillende variabelen. Een belangrijke factor is het type verwarmingssysteem dat je momenteel gebruikt en de mate van isolatie van je woning. Bovendien speelt de buitentemperatuur een grote rol, aangezien warmtepompen efficiënter werken bij mildere temperaturen.

Als een algemene vuistregel kan men aannemen dat een warmtepomp gemiddeld ongeveer 1600-2000 draaiuren per jaar heeft. Om een ruwe schatting te maken van het jaarlijkse energieverbruik, kan je de volgende formule gebruiken:

Jaarlijks energieverbruik (kWh) = Aantal draaiuren per jaar (uur) * Het opgenomen vermogen van de warmtepomp (kW).

Bijvoorbeeld, als je warmtepomp gedurende 1800 uur per jaar draait (een gemiddelde tussen 1600-2000 uur) met een opgenomen vermogen van 1,85 kW (bij een buitentemperatuur van 7 graden Celsius en een gewenste temperatuur van 45 graden Celsius), zou het jaarlijkse energieverbruik ongeveer 3330 kWh zijn.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze berekening een ruwe schatting is en niet als een exacte gouden leidraad mag worden beschouwd. Het werkelijke energieverbruik kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de specifieke omstandigheden van je huis en de werkelijke buitentemperaturen gedurende het jaar.

Hoeveel geluid produceert de warmtepomp?

Het geluid dat wordt geproduceerd door een warmtepomp kan over het algemeen worden beïnvloed door de juiste plaatsing en is meestal niet storend voor bewoners. De focus ligt met name op het geluid dat afkomstig is van de buitenunit van de warmtepomp. In vergelijking met de binnenunit, die doorgaans weinig geluid produceert en vaak stiller is dan een naastgelegen cv-ketel, komt het meeste geluid van de buitenunit. Deze buitenunit bevat een ventilator die een geluid produceert vergelijkbaar met een draaiende airconditioner. Bovendien bevat de buitenunit een compressor die vaak klinkt als het gezoem van een koelkast. Het exacte geluidsniveau kan variëren afhankelijk van de belasting en het gebruik van de warmtepomp.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Om subsidie aan te vragen voor een warmtepomp in Nederland, dien je in te loggen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met behulp van je DigiD. Daar kun je de beschikbare subsidieregelingen bekijken en de voorwaarden voor de warmtepompsubsidie raadplegen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documentatie bij de hand hebt, zoals facturen en specificaties van de warmtepompinstallatie, voordat je het aanvraagformulier invult. Nadat je de aanvraag hebt ingediend, kun je de voortgang volgen via je RVO-account en, bij goedkeuring, ontvang je de toegekende subsidie voor je warmtepomp. Houd er rekening mee dat de subsidievoorwaarden kunnen variëren en periodiek worden bijgewerkt, dus het is raadzaam om de meest recente informatie op de RVO-website te raadplegen.

Wil je een zakelijke aanvraag indienen? Dat kan ook bij het RVO. Je hebt dan een eHerkenning nodig. Bovendien dien je de subsidieaanvraag in te dienen voordat je opdracht geeft voor de levering. Na de installatie kun je via het portaal de afhandeling aanvragen, waarbij ook het bewijs van installatie moet worden ingediend.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van een warmtepomp is de periode waarin de initiële investering wordt terugverdiend door middel van energiebesparingen. Over het algemeen varieert deze tussen de 7 en 20 jaar, afhankelijk van factoren zoals kosten, efficiëntie, energieprijzen en de situatie van je huis. Hoewel de terugverdientijd een belangrijke factor is, biedt de aanschaf van een warmtepomp ook voordelen zoals een verbeterd energielabel, lagere CO2-uitstoot en voorbereiding op stijgende gasprijzen.

Dankzij de hoge subsidies van respectievelijk 3000 en 3600 euro is het nu wel heel interessant om de keuze voor deze duurzame oplossing te maken. Hierdoor behaal je maximaal voordeel en verdien je de investering sneller terug dan ooit tevoren.

Is het alleen voor vloerverwarming of ook voor radiatoren?

Warmtepompen kunnen zowel worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming als radiatoren, afhankelijk van het type warmtepomp en de aanpassingen aan het verwarmingssysteem. Vloerverwarming werkt goed met warmtepompen vanwege de lagere verwarmingstemperaturen. Voor radiatoren kan het nodig zijn om grotere radiatoren of lagetemperatuurradiatoren te gebruiken om de warmtepomp efficiënt te laten werken.

Hoe ver moet de warmtepomp van huis geïnstalleerd worden?

Een lucht-waterwarmtepomp, die warmte uit de buitenlucht haalt, kan meestal dicht bij het huis worden geplaatst, vaak aan een buitenmuur. De exacte afstand tot het huis varieert afhankelijk van de beschikbare ruimte en de installatieconfiguratie. Over het algemeen is het doel om de warmtepomp zo te plaatsen dat deze efficiënt kan werken en gemakkelijk toegankelijk is voor installatie, onderhoud en reparaties. De afstand tot het huis wordt bepaald door factoren zoals de beschikbare ruimte, lokale voorschriften en de installatiebehoeften.