• ISDE subsidie zeer waarschijnlijk tot €1400 lager vanaf 2025. Start vandaag nog om te profiteren van de hoge subsidie.

Energie besparen met een
efficiënte warmtepomp

Bij 123-kaminofen geloven wij in een duurzame toekomst. Onze warmtepompen dragen op een efficiënte manier bij aan de verwarming van je woning en helpen je tegelijkertijd te besparen op je energiekosten.

Monoblock warmtepompen

Ontdek onze innovatieve monoblock warmtepompen - de krachtige keuze voor efficiënte verwarming. Klik op een van onderstaande categorieën om ons assortiment te verkennen en je weg te vinden naar het ultieme comfort.

Modulerende warmtepomp

SPRSUN 5-12 kW Warmtepomp

Met een COP-waarde van maximaal 5,43 kan de SPRsun CGK030 warmtepomp maar liefst 5,43 keer meer energie produceren dan de stroom die hij verbruikt. Dit betekent dat je gasrekening aanzienlijk lager zal zijn en dat je flink zult besparen op je energiekosten.

  • Zeer energiezuinig A+++
  • Uitermate geschikt voor de combinatie met buffervat en/of zonnecollectoren
  • Compact formaat

Verwarming

Warm water

Modulerende warmtepomp

SPRSUN 9-20 kW Warmtepomp

Met een COP-waarde van maximaal 5,81 kan de SPRsun CGK050 warmtepomp maar liefst 5,81 keer meer energie produceren dan de stroom die hij verbruikt. Dit betekent dat je gasrekening aanzienlijk lager zal zijn en dat je flink zult besparen op je energiekosten.

  • Zeer energiezuinig A+++
  • Uitermate geschikt voor de combinatie met buffervat en/of zonnecollectoren
  • Ideaal voor grotere installaties

Verwarming

Warm water

Modulerende warmtepomp

SPRSUN 5,50-12 kW Warmtepomp

Met een COP van 5,29 produceert deze SPRsun CGK040V4P efficiënt energie, waardoor aanzienlijke besparingen op energiekosten mogelijk zijn. Ideaal voor toepassingen met hogere temperaturen, zoals radiatoren. Bovendien draait hij op R290 koelmiddel.

  • Zeer energiezuinig A+++
  • Compact formaat
  • Propaan (R290) koelmiddel
  • Hoge temperatuur
  • Behoud bestaande radiatoren

Verwarming

Warm water

Modulerende warmtepomp

SPRSUN 7-18 kW Warmtepomp

Met een COP van 5,35 is deze SPRsun CGK-060V4P buitengewoon efficiënt in energiegebruik. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Perfect geschikt voor toepassingen met hogere temperaturen, zoals radiatoren. Bovendien maakt hij gebruik van R290 koelmiddel.

  • Zeer energiezuinig A+++
  • Ideaal voor grotere installaties
  • Propaan (R290) koelmiddel
  • Hoge temperatuur
  • Behoud bestaande radiatoren

Verwarming

Warm water

Mogelijkheden doornemen?

Laat ons je een e-mail sturen of je even bellen, zodat we geheel vrijblijvend de mogelijkheden kunnen doornemen!

Een kijkje in de wereld van warmtepompen

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de omgeving haalt, zoals de lucht, de bodem of het grondwater, en deze warmte gebruikt om een comfortabele temperatuur te creëren. Deze technologie is niet alleen slim, maar ook uiterst vriendelijk voor het milieu. De werking van een warmtepomp draait om het proces van verdampen en condenseren. Tijdens het verdampen neemt het warmtepompsysteem warmte op, en bij het condenseren van de vloeistof wordt deze warmte weer afgegeven. Deze warmteoverdracht maakt gebruik van natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht of de aarde. Het resultaat is een effectieve en duurzame manier om je huis te verwarmen of te koelen.

Werking van een warmtepomp

Onze lucht-water warmtepomp werkt op een efficiënte manier door warmte uit de buitenlucht te halen. Deze opgevangen warmte ondergaat binnenin de warmtepomp een intern proces waarbij deze wordt omgezet in bruikbare warmte. Vervolgens wordt deze warmte naar een buffervat gebracht en van daaruit gedistribueerd naar je radiatoren of vloerverwarmingssysteem in je huis. Dit systeem biedt jou een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen met behulp van natuurlijke energiebronnen uit de omgeving.

Klaar voor de toekomst!

Warmtepompen zijn niet alleen energiezuinig, maar ze dragen ook bij aan het verminderen van je afhankelijkheid van traditionele energiebronnen. Door gebruik te maken van de natuurlijke warmtebronnen om ons heen, kun je genieten van een comfortabel binnenklimaat terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een schonere planeet. Het is een stap in de richting van zelfvoorzienendheid en een groenere toekomst voor jou en de komende generaties.

Warmtepomp op propaan. Natuurlijk bij 123-Kaminofen!
Hoe werkt een lucht/water warmtepomp? We leggen het je graag uit!
Tevreden klanten

Daar doen we het voor!

Hoog temperatuur lucht-water warmtepomp SPRSUN R290

Wil je een warm en comfortabel huis zonder grote verbouwingen en tegelijkertijd besparen op je gasrekening? Door de hoge aanvoertemperatuur tot 75°C* , zijn onze warmtepompen geschikt voor gebruik in renovaties met behoud van bestaande radiatoren.

Er is geen noodzaak meer voor ingrijpende verbouwingen die afbreuk doen aan de authentieke uitstraling van je jaren 30 huis. De R290 warmtepomp biedt je behoud van comfort, gecombineerd met aanzienlijke besparingen op je gasrekening.

De voordelen van koudemiddel R290

Er is momenteel veel interesse voor duurzaamheid en de bescherming van het klimaat, bij 123 Kaminofen streven we hier al jaren na. Wij streven ernaar om duurzame producten aan te bieden voor onze klanten en te blijven innoveren. Eén van deze producten is het gebruik van warmtepompen met het koudemiddel R290 in onze lucht-waterwarmtepomp van het merk SPRSUN.

Wat is R290?

R290 is de technische aanduiding voor het natuurlijke koudemiddel propaan. Het wordt al veel gebruikt in koelkasten en airco's.

De SPRSUN R290 is zeer milieuvriendelijk en klaar voor de toekomst. R290 is het momenteel het voornaamste koudemiddel voor het milieu, het heeft een GWP van slechts 3. De warmtepompen komen in aanmerking voor subsidie.

Grootste voordelen van de R290 warmtepomp

  • Ideaal voor een milieuvriendelijke oplossing met koudemiddel R290
  • Hogere efficiëntie en lagere kosten
  • Ideaal voor renovatie met behoud van radiatoren
  • Geen storend geluid bij jou of je buren
  • Slimme bediening, ook via app
  • Ruimtebesparende buitenopstelling in moderne behuizing

Hoog rendement en lage GWP (Global Warming Potential)

R290 ook bekend als propaan is een natuurlijk koudemiddel en dat zie je steeds vaker als alternatief voor synthetische koudemiddelen. Eén groot voordeel is een laag GWP, d.w.z. dat het een minimale invloed heeft op het broeikaseffect en dus de opwarming van onze aardbol.

Naast het lage GWP heeft R290 een hoog thermisch rendement. Dit betekent dat het R290 middel een hogere energie-efficiëntie biedt dan traditionele koudemiddelen, waardoor het warmte beter kan overbrengen en verlaagt het de energiekosten voor de eindgebruiker.

Wat is het aardopwarmingsvermogen (GWP - Global Warming Potential)?

Ondanks de onmisbare werking van deze koelvloeistoffen in de warmtepomp hebben ze één groot nadeel. Als ze weglekken uit de warmtepomp hebben ze een (groot) negatief effect op de opwarming van de aarde. Dit risico op weglekken is aanwezig tijdens het gebruik (bij een onjuiste montage) en aan het einde van de levensduur, bij de demontage. De kans dat lekkage optreedt is niet groot, maar het effect op het klimaat áls het gebeurt is dat wel.

Voorbeelden van GWP's van sommige koudemiddelen:

  • CO₂: 1
  • R290: 3x klimaatimpact van CO2
  • R32: 675x klimaatimpact van CO2
  • R410A: 2.088x klimaatimpact van CO2

De waarde geeft aan hoeveel een bepaalde massa van het koudemiddel bijdraagt aan de opwarming van de aarde in vergelijking met dezelfde massa CO₂. R290 heeft 3 keer de klimaatimpact van CO₂ en heeft daarom een GWP van 3. Om de CO₂-impact van een koudemiddel te berekenen, wordt de hoeveelheid in de warmtepomp vermenigvuldigd met de GWP-waarde.

Hoge aanvoertemperatuur

Een ander voordeel is de hoge aanvoertemperatuur tot 75°C* , wat onze warmtepompen geschikt maakt voor gebruik in renovaties met behoud van bestaande radiatoren.

Lucht-waterwarmtepomp

Onze warmtepompen maakt gebruik van koudemiddel R290. Hierdoor is de warmtepomp duurzamer, veel efficiënter en beter voor het milieu. Kortom, koudemiddel R290 biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele koudemiddelen, zoals een laag GWP en hoger rendement.

*Dit is een kengetal dat verwijst naar de technische mogelijkheid van de warmtepomp. Houd er rekening mee dat een hogere aanvoertemperatuur hoger dan 65°C de warmteafgifte en efficiëntie van de warmtepomp beduidend vermindert. We raden daarom we ten zeerste aan om verwarmingssysteem te ontwerpen met een aanvoertemperatuur tot max 65°C.

Bediening op afstand

Onze handige app, die je kunt downloaden voor je SPRSUN warmtepomp, biedt de mogelijkheid om de pomp op afstand aan of uit te schakelen. Met de gebruiksvriendelijke bediening kun je ook verschillende programma's instellen om de pomp op verschillende dagen in- of uit te schakelen.

Met de geavanceerde app kun je jouw warmtepomp eenvoudig op afstand monitoren en inzicht krijgen in de prestaties van de pomp over de afgelopen dagen en weken. Blijf op de hoogte van hoe efficiënt en betrouwbaar jouw warmtepomp functioneert, waar je ook bent.

Een ideale oplossing voor gemak en controle!

Subsidiemogelijkheden voor duurzame verwarmingssystemen via de ISDE-regeling

Hoeveel ISDE-subsidie je ontvangt voor je warmtepomp hangt af van het vermogen van de pomp en het energielabel. Zorg ervoor dat je aan de eisen voldoet, anders loop je de subsidie mis.

Voor subsidie op een warmtepomp gelden vier belangrijke eisen:

  1. De warmtepomp moet officieel zijn goedgekeurd.
  2. Het moet een nieuwe pomp zijn, geen tweedehands.
  3. De installatie moet zijn uitgevoerd door een professionele monteur.
  4. Zorg ervoor dat je de subsidieaanvraag indient binnen 24 maanden na installatie.

Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.
Installeren jullie ook?

We installeren helaas geen warmtepompen of zonneboilers. Maar we helpen je graag bij het vinden van een geschikte installateur.

Kan ik hiermee van het gas?

Het is belangrijk om te kijken naar het bouwjaar en de mate van isolatie van de woning. Hoe beter de isolatie is, des te meer rendement je kunt behalen met de warmtepomp. De meeste warmtepompen bieden ook de mogelijkheid om zowel tapwater als verwarming te verzorgen. Het is raadzaam om je situatie grondig te laten analyseren om te bepalen of het haalbaar is om over te stappen op een warmtepomp en afscheid te nemen van gasverwarming.

Wat is het energieverbruik?

Het bepalen van het exacte energieverbruik van een warmtepomp kan inderdaad een complexe taak zijn, omdat het afhankelijk is van verschillende variabelen. Een belangrijke factor is het type verwarmingssysteem dat je momenteel gebruikt en de mate van isolatie van je woning. Bovendien speelt de buitentemperatuur een grote rol, aangezien warmtepompen efficiënter werken bij mildere temperaturen.

Als een algemene vuistregel kan men aannemen dat een warmtepomp gemiddeld ongeveer 1600-2000 draaiuren per jaar heeft. Om een ruwe schatting te maken van het jaarlijkse energieverbruik, kan je de volgende formule gebruiken:

Jaarlijks energieverbruik (kWh) = Aantal draaiuren per jaar (uur) * Het opgenomen vermogen van de warmtepomp (kW).

Bijvoorbeeld, als je warmtepomp gedurende 1800 uur per jaar draait (een gemiddelde tussen 1600-2000 uur) met een opgenomen vermogen van 1,85 kW (bij een buitentemperatuur van 7 graden Celsius en een gewenste temperatuur van 45 graden Celsius), zou het jaarlijkse energieverbruik ongeveer 3330 kWh zijn.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze berekening een ruwe schatting is en niet als een exacte gouden leidraad mag worden beschouwd. Het werkelijke energieverbruik kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de specifieke omstandigheden van je huis en de werkelijke buitentemperaturen gedurende het jaar.

Hoeveel geluid produceert de warmtepomp?

Het geluid dat wordt geproduceerd door een warmtepomp kan over het algemeen worden beïnvloed door de juiste plaatsing en is meestal niet storend voor bewoners. De focus ligt met name op het geluid dat afkomstig is van de buitenunit van de warmtepomp. In vergelijking met de binnenunit, die doorgaans weinig geluid produceert en vaak stiller is dan een naastgelegen cv-ketel, komt het meeste geluid van de buitenunit. Deze buitenunit bevat een ventilator die een geluid produceert vergelijkbaar met een draaiende airconditioner. Bovendien bevat de buitenunit een compressor die vaak klinkt als het gezoem van een koelkast. Het exacte geluidsniveau kan variëren afhankelijk van de belasting en het gebruik van de warmtepomp.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Om subsidie aan te vragen voor een warmtepomp in Nederland, dien je in te loggen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met behulp van je DigiD. Daar kun je de beschikbare subsidieregelingen bekijken en de voorwaarden voor de warmtepompsubsidie raadplegen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documentatie bij de hand hebt, zoals facturen en specificaties van de warmtepompinstallatie, voordat je het aanvraagformulier invult. Nadat je de aanvraag hebt ingediend, kun je de voortgang volgen via je RVO-account en, bij goedkeuring, ontvang je de toegekende subsidie voor je warmtepomp. Houd er rekening mee dat de subsidievoorwaarden kunnen variëren en periodiek worden bijgewerkt, dus het is raadzaam om de meest recente informatie op de RVO-website te raadplegen.

Wil je een zakelijke aanvraag indienen? Dat kan ook bij het RVO. Je hebt dan een eHerkenning nodig. Bovendien dien je de subsidieaanvraag in te dienen voordat je opdracht geeft voor de levering. Na de installatie kun je via het portaal de afhandeling aanvragen, waarbij ook het bewijs van installatie moet worden ingediend.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van een warmtepomp is de periode waarin de initiële investering wordt terugverdiend door middel van energiebesparingen. Over het algemeen varieert deze tussen de 7 en 20 jaar, afhankelijk van factoren zoals kosten, efficiëntie, energieprijzen en de situatie van je huis. Hoewel de terugverdientijd een belangrijke factor is, biedt de aanschaf van een warmtepomp ook voordelen zoals een verbeterd energielabel, lagere CO2-uitstoot en voorbereiding op stijgende gasprijzen.

Dankzij de hoge subsidies van respectievelijk 3000 en 3600 euro is het nu wel heel interessant om de keuze voor deze duurzame oplossing te maken. Hierdoor behaal je maximaal voordeel en verdien je de investering sneller terug dan ooit tevoren.

Hoe ver moet de warmtepomp van huis geïnstalleerd worden?

Een lucht-waterwarmtepomp, die warmte uit de buitenlucht haalt, kan meestal dicht bij het huis worden geplaatst, vaak aan een buitenmuur. De exacte afstand tot het huis varieert afhankelijk van de beschikbare ruimte en de installatieconfiguratie. Over het algemeen is het doel om de warmtepomp zo te plaatsen dat deze efficiënt kan werken en gemakkelijk toegankelijk is voor installatie, onderhoud en reparaties. De afstand tot het huis wordt bepaald door factoren zoals de beschikbare ruimte, lokale voorschriften en de installatiebehoeften.